D & J in Australië

Onze weblog

Zijn em Gepeerd!

We hebben de afgelopen 10 dagen lekker veel peren mogen plukken en hebben het overleefd! De eerste dag moesten we om 6 uur sochtends opstaan en werden we door Andrew naar een ander veld gebracht ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Hier hadden zich inmiddels al aardig wat mensen verzameld ( vooral duitsers!), en werden alle tassen uitgedeeld waar je de peren in moest doen. Vervolgens werd iedereen ingedeeld in een eigen pad met aan alle 2 de kanten de perenbomen. Hier stond ook al onze eigen traktor klaar met daarachter de bakken die gevuld moesten worden. Voor we konden beginnen werd ons nog even uitgelegd hoe de traktor werkte en op welke manier we de peren het beste konden plukken. Ook kregen we allebei een hoge ladder mee want de bomen konden soms nog weleens hoog zijn. We zouden ongeveer 30 dollar per bin betaald krijgen.

Het leek er in het begin allemaal vrij gemakkelijk uit maar dat viel achteraf nog weleens vies tegen! De eerste uurtjes gingen nog vrij soepel en konden we onze zakken in ruig tempo lekker vol krijgen. Maar de volle zakken ( 30 kilo) begon je op een gegeven moment toch wel aardig te voelen in schouders en rug, en dat trap op, trap af,  en ook de zon begon steeds meer hitte af te geven! We zagen dat de duitsers naast ons, ons lichtelijk begonnen in te halen, en wilde niet afgaan, dus hebben nog even aangezet. Al met al zijn we de dag toch goed doorgekomen tot 18.00 en hebben we 6 bins ( bakken) kunnen vullen.

Na het werken was het even eten, muziekje aan, een potje schaken tot het donker werd en om 9uur naar bed. Naast ons stonden ook een duits stel, die dit werk voor 2 of 3 maanden wilden doen! De eerste paar dagen waren nog best zwaar en vooral sochtends hadden we spierpijn op plekken, waarvan je niet wist dat daar uberhaupt spieren zaten!
In de loop van de week ging het plukken toch steeds makkelijker en kregen we bomen met wat grotere peren. De bomen moesten helemaal leeg zijn, dus af en toe heel hard schudden was ook wel een goede methode! Al moest je wel zorgen dat ze het niet zagen!

Maar we konden erg goed opschieten met de mensen die er werkte, heel aardig, heel relax en af en toe kwamen ze even een praatje maken en kijken of we wel genoeg water hadden nog. We hebben dagen gehad dat het soms boven de 40 graden was in de zon, dus moesten we wel zorgen dat we genoeg drinken bij ons hadden. Vaak begonnen we deze dagen een uurtje eerder om voor de erge hitte te kunnen stoppen. Vaak gingen we dan smiddags naar het zwembad om lekker af te koelen.

Ondanks de hitte en het zware werk was het voor ons toch een hele leuke en aparte ervaring en zijn we het werk in Nederland toch meer gaan waarderen! Ook hebben we een leuk extra zakcentje bij kunnen verdienen wat ons goed van pas zal komen in Melbourne!

1 Comment so far

  1. margaret maart 8th, 2007 08:43

    linke billies op die tractor zag er heel leuk uit. en jullie hadden ook nog gratis fitness met dat peren plukken groetjes margaret

Leave a reply