D & J in Australië

Onze weblog

Koh Tao Duikeiland!

Afgelopen week zijn we onze dagen doorgekomen op Koh Tao! Koh Tao is een klein eilandje met witte stranden en erg mooie heldere blauwe zee, maar staat vooral bekend als een eiland waar je erg goed kunt duiken! Overal waar je maar loopt zie je duikscholen.

De eerste dag dat we aankwamen zijn we daarom gelijk op zoek gegaan naar een goeie duikschool. Maar eerst wilde we onze spullen en zware tassen kwijt dus wij een mooi vrijstaand huisje aan het strand gehuurd voor relatief veel geld per nacht. Daarna zijn we naar het centrum gelopen en kwamen al snel een grote duikschool tegen, Phoenix. Het zag er wel aardig uit allemaal en er werd ons verteld dat er Nederlandse freelancers werkten als duikinstructeurs, altijd handig natuurlijk!

Omdat we via deze duikschool de cursus deden konden we gedurende deze cursus gratis verblijven in een speciaal gebouwd resort achter de duikschool, heel relax en bespaarde natuurlijk weer geld! Dus wij onze spullen gepakt, geld teruggekregen, en gelijk verhuisd naar het duikresort ( AC Resort) Dit waren gewoon eenvoudige appartementen met 2 bedden, een tv ( waarop de hele dag engels voetbal te zien is trouwens), een badkamer en een fan ( ventilator), alles wat een backpacker nodig heeft eigenlijk. Ook hadden zij hun eigen barretje en restaurantje. Sochtends mochten we tot een bedrag van 100 baht ( 2 euro ) ontbijten en kon je heel relax aan een tafeltje gaan zitten met uitzicht op zee! Je zat dan wel op de grond op een zacht kussen en de tafels waren lager gemaakt, maar het is zeker niet onaangenaam zitten. Je kon zelfs ff gaan liggen als je je eten had besteld.

Savonds dronken we wat in het cafe bij de duikschool of gingen we naar Lotus bar, een barretje op het strand. Overdag was het duiken of releaxen. De laatste dag op Koh Tao wilden we een scooter huren om het hele eiland te gaan verkennen. Er zijn daar meerdere kleinere strandjes waar je heel goed kan snorkelen.

Na de laatste duik hebben we daarom een scooter gehuurd. Maar na nog geen 200 meter kwam het met bakken uit de hemel! We zijn snel een restaurantje in gedoken om te schuilen in de hoop dat het na een uurtje weer droog zou zijn. Het bleef helaas alleen maar regenen. Na een korte stop in ons huisje hebben we maar besloten om de scooters direct terug te brengen. Het zag er namelijk niet naar uit dat het droog zou gaan worden. De scooters hebben ons wel 200 baht gekost. Een rib uit ons lijf, 4 euro. En dat voor wel 200 meter op een scooter te mogen zitten.
Maar ondanks de regen toch een topweek gehad!
 

No comments yet. Be the first.

Leave a reply