D & J in Australië

Onze weblog

Chiang Mai

Sawadee Kap! ( Goedendag)
Koen sawa mai di kap ( Alles goed met jullie?!)

Afgelopen donderdag waren we aangekomen in Chiang Mai, stad in het noorden van Thailand. Na ongeveer 6 uur in de bus gezeten te hebben kwamen we rond 2 uur aan in Chiang Mai. Chiang Mai is de tweede grote stad van Thailand en is omringd door bossen en gebergte. Deze stad is vergeleken met Bangkok veel rustiger en op straat hangt een veel relaxter sfeertje. Vanaf het busstation zijn we met een taxibusje naar het centrum gebracht en zijn hier op zoek gegaan naar een leuk guessthouse. Na 15 min hadden we nog niet echt wat gevonden en onze tas werd langzamerhand steeds zwaarder! Een italiaan en thais meisje hebben ons uiteindelijk doorverwezen naar een mooi en totaal nieuw guesthouse (T-Room) vlakbij. We betaalden hier relatief meer dan normaal (400 baht per nacht).

Nadat we de spullen in de kamer hadden gezet zijn we de stad gaan verkennen. We hebben deze dag niet veel gedaan, lekker releax over de markten heen gelopen en op het terras gezeten. Wat ons hier pas opviel was hoeveeel oude mannen met jonge thaise meisjes liepen. Het is walgelijk om te zien, maar we lachen ons er kapot om. We hebben die mannetjes zelfs al namen gegeven. in elk restaurant zit wel zo’n mannetje en ze zeggen echt niks tegen elkaar. Ook zie je overal van die alleenstaande mannen die zoekende zijn. Soms houden ze elkaar maar gezelschap om toch niet helemaal hopeloos over te komen.

’s avonds hebben we op het terras gezeten en gekeken naar wat thaiboks wedstrijden. Thaise jongens boxen dan tegen elkaar om daarna een fooitje van de kijkers te kunnen krijgen. Verder zie je dat je hier veel gepoolt wordt. In elke bar staat wel een pooltafel. We zijn al een aantal keren uitgedaagd door de medewerkers van de bar, en moet zeggen dat we aardig partij hebben kunnen geven!

De eerste dag in Chiang Mai was erg goed bevallen. Op naar de volgende.

x

No comments yet. Be the first.

Leave a reply