D & J in Australië

Onze weblog

Town of 1770

Town of seventeen seventeen is een klein plaatsje wat aan de kust ligt. We hadden van veel backpackers positieve verhalen gehoord en dit zou het ideale plekje zijn voor de rust. Na een feestje gehad te hebben op de whitsunday eilanden waren wij wel weer toe aan wat stilte en rust. We besloten daarom op de zaterdag naar 1770 af te reizen en gingen ervan uit dat ook op deze zaterdag vrij weinig te doen was. Stiekem hoopte we onderweg toch op n klein feestje en zal dat enige feestje in het jaar toevallig op die zaterdag vallen!
Elk jaar op 25 mei vieren de bewoners en omstrekers daar dat Captain Cook 237 jaar geleden daar aan de kust is gestrand met zijn schip. Er vond daarom 4 dagen lang een groot festival plaats met allerlei soorten kermisattracties en live muziek. Er gezellig! Omdat we savonds aankwamen was een hostel zoeken niet erg makkelijk omdat alles volgeboekt zat natuurlijk. Na vele telefoontjes kwamen we uiteindelijk aan een tel. nr van een man die nog wel 2 bedden vrij had in zijn hostel. Hier hebben we uiteindelijk 4 nachten verbleven. Het hostel lag net iets buiten het dorpje, maar was uitstekend. Het hostel was pas 5 maanden in bedrijf en was opgebouwd uit allemaal hutjes en ieder hutje had zijn eigen landennaam. Dennis had zijn bedje in Austria en Jeffrey zijn bedje in Canada. We hadden hier een eigen zwembad en een grote gemeenschappelijke ruimte met grote TV.

We hadden van mensen gehoord dat we in het dorpje goedkoop konden surfen. Het toerisme bloeit hier een beetje op waardoor de meeste dingen goedkoper zijn dan in de rest van Australie. Volgende dag hebben we 2 uur lang surflessen gehad van een professionele surfer. Eerste halfuurtje kregen we uitleg en konden we wat dingen proberen op het surfboard. Daarna kon iedereen de zee op en het zelf proberen. We konden via de rotsen de zee in lopen en vanaf daar de zee op duiken. Je hoefde dus niet helemaal de zee op te peddelen! In het begin moesten we even wennen aan de hoge golven maar na een uurtje konden we toch al een paar seconden staan! Omdat het zo goed ging de 1e keer hebben we de 2e dag ook voor 2 uurtjes een surfboard gehuurd, en waren dus alleen. We vergaten alleen surfshirtjes aan te trekken waardoor onze borsten knalrood waren door het schuren op je surfboard en we helemaal onder de schaafwonden zaten! Nooit surfen zonder shirt dus…

In dit plaatsje hebben we ook een vliegtuigtripje gedaan van 1,5 uur voor 65 dollar (35 euro)! We zaten in totaal met zijn 4en in het vliegtuigje en mochten om het half uur voorin zitten naast de piloot waar ook een stuur zat. We hebben daarom ook zelf mogen sturen tijdens het ritje en zelf geland op een verlaten eilandje. Hier hebben we oesters gegeten van de rotsen en zijn toen weeer de lucht ingegaan. Tijdens het vliegen maakte de piloot een paar keer onverwachts een vrije val en halve loopingen. De foto’s en video laten daarom ook leuke gezichten zien!!

Voor de rest hebben we weinig gedaan in dit dorpje. We zijn lekker tot rust gekomen en hebben veel nederlanders ontmoet in dit hostel waar we savonds wat mee dronken. Op naar het tourtje op fraser eiland…

No comments yet. Be the first.

Leave a reply