D & J in Australië

Onze weblog

Snowy Mountains!

In de snowy mountains zijn we als eerst naar het toeristen informatie punt gereden. Hier hebben we wat informatie gekregen over de mogelijk activiteiten in de bergen. Na een heerlijk lunch op een grasveld zijn we opzoek gegaan naar de kampeer plek. Daar aangekomen hebben we de tent opgezet en zijn even gaan kijken waar we beland waren. Al snel was het duidelijk dat we op een mooi stekkie zaten. Nog geen 10 meter achter onze tent liep een riviertje en het uitzicht op de bergen was echt super mooi. Snel dus de camera gepakt en weer wat mooie foto’s genomen.

De 2e dag in de mountains hadden we besloten om een wandeltocht te gaan maken naar het hoogte punt van de bergen. Dit punt is 2250 meter hoog. Nadat we een lunchpakket hadden gemaakt zijn we naar de skilift gegaan. De lift zou ons brengen naar het begin van de wandelroute. De wandelroute had een lengte van 13 km heen en terug. De route door de bergen was op de heenweg vooral stijgend en het uitzicht was voornamelijk lege vlaktes met rotsen. De kuiten werden dan ook aardig getest. Na een wandeltocht van 2,5 uur kwamen we aan op het hoogste punt van de Kosciuszko berg. We hebben hier een tijdje gezeten en genoten van het uitzicht.

De route terug naar de lift ging wat sneller omdat we voornamelijk aan het dalen waren. Bij de lift aangekomen besloten we om niet de lift naar het dorp te nemen, maar het hele stuk naar beneden te lopen. Na ongeveer een half uur een route naar het dal gevolgt te hebben, die bestond uit trappen en trappen, besloten we om maar een stuk af te snijden. De trappen waren namelijk niet echt makkelijk te belopen. Het laatste stuk zijn we dan ook over de skipistes recht naar beneden gelopen. ’s avonds hebben we rustig aan gedaan. 16 km lopen door de bergen voel je wel in de benen. Rond een uur of 10 zijn we de tent in gedoken en heel ver in de slaapslak gekropen. Het was namelijk echt heel erg koud ’s nacht.
De volgende dag zijn we vroeg ons bed uitgegaan en vertokken richting Albury.

Het kamperen bevalt ons tot nu toe nog erg goed! Harry vervoerd ons nog steeds van camping naar camping, maar zuipt wel veel benzine dus moeten een beetje op onze kilometers letten! Gister zijn we naar het paardenrennen geweest vlakbij de camping waar we nu zitten. Was wel leuk om te zien! Hebben nog gegokt op een aantal paarden maar dat mocht niet baten helaas!

Morgen gaan we hier het stadje in ( Albury) op zoek naar werk voor de komende weken. We hoorden dat vanaf februari het fruitplukken weer begint in een aantal plaatsen, dus zullen dat waarschijnlijk gaan doen. Misschien heeft het uitzendbureau ook ander werk maar dat moeten we nog even afwachten. Als dit niet gaat lukken hebben we ook nog de mogelijkheid om te gaan Wwoofen bij een boer, dus een paar uurtjes werken per dag tegen kost en inwoning.
We hebben onze cowboyhoeden al gekocht tegen de hete zon dus zijn helemaal gereed om het land op te gaan! Verder zijn er weer nieuwe foto’s geplaatst en is onze route weer bijgewerkt. Hier kan je precies zien waar zijn geweest.

5 Comments so far

  1. janice januari 28th, 2007 12:47

    hey luitjes,

    jullie vermaken je dus nog wel!!! wat een spierballen heeft die kangaroo’s!!!! die zou ik snachts niet aan mijn tentje willen hoor haha.
    doe de groetjes aan Harry… haha
    spreek jullie snel weer
    dikke x Janice

  2. thea januari 28th, 2007 12:49

    hey jongens,

    leuk om jullie weer te zien op de foto’s dat was lang geleden.
    het is ontzettend mooi daar ,jullie hebben een heerlijk leventje zo!!!
    groetjes thea

  3. sarino januari 28th, 2007 13:03

    Hey jongens,

    Alles goed daar?Aan de foto’s zien is het daar super in iedergeval beter als hier.Aan het voetbal missen jullie ook niet utrecht is drama en ITALIE heeft ook nog niet gespeeld Hahahah.Kijk uit voor de wilde beesten en heel veel plezier nog en werkse alvast.

  4. oompie bert & tante jacky januari 28th, 2007 21:03

    hoi dennis en jeffrey.
    leuk weer wat gelezen te hebben, en leuke foto,s mooie natuur en die kangeroe bij je tent lijkt me ook een leuke ervaring dat maak je hier niet mee.
    Er zit ook al een aardig kleurtje bij jullie op zie ik wel,(ja wij moeten het nog even van de zonnebank hebben)
    nou boy,s groeten uit IJsselstein, kushandje van ons xx

  5. Jeffrey januari 30th, 2007 04:17

    We hebben hier zeker een heel relax leventje idd. Iedereen zegt t ook..no worries haha,
    Foto’s zijn ook mooi he..vooral van de Snowy Mountains! Binnekort komt er weer een cdtje naar huis..
    En die kangaroo’s zie je hier overal eigenlijk in het wild, wat soms nog best raar is hoor. Zijn wel grappige beesten van dichtbij en vooral als je ze voert met koekies!
    Utrecht gaat niet zo best he..maar denk dat ze tegen AZ nog wel een leuk kunstje gaan laten zien!

    X

Leave a reply