D & J in Australië

Onze weblog

Blue mountains

Op 3 januari hadden we gepland om naar de blue mountains te gaan. We hadden een dag van te voren geboekt via iemand van de organisatie australian backpackers en zouden om 8 uur sochtends opgehaald worden in het centrum van sydney. Hier werden we in een busje ingedeeld met 1 nederlander, 2 domme belgen en wat Engelsen. We hebben ongeveer 2 uur in de bus gezeten, maar naarmate we Sydney meer uitreden werd het landschap vanuit de bus ook steeds mooier. Onze buschaufeur was Australisch, woonde zelf ook in het gebied van de blue mountains, en vertelde ons de hele weg in het engels veel dingen over de blue mountains.

De Blue mountains is een gebied (natuurpark) ongeveer zo groot als Nederland, en bestaat uit een stuk jungle, grote rotsen, watervallen en grote stukken bos. Om sommige mooie dagen hangt er een blauwe waas van eucalyptus dampen tussen de bergen, vandaar de naam Blue mountains.

Na ongeveer 1 uur kwamen we aan bij onze eerste stopplaats. Dit was een groot bosgebied waar we onze eerste kangaroo’s gespot hebben. Wel leuk om te zien zo in het wild maar mochten niet te dichtbij komen omdat ze vrij agressief kunnen zijn. De mannetjes kunnen je zien als een bedreiging voor de vrouwelijke kangaroo’s. Dennis heeft nog een poging gewaagd bij 1 van de vrouwtjes maar werd gelijk terug geroepen door 1 van de rangers. Ook vlogen er hele groepen Kakatoes rond, mooie grote witte vogels met een kuifje. Ze lijken een beetje op de papagaaien. In het fotoboek kun je ze terug zien..

Na 20 minuten stopten we bij het eerste view point van de blue mountains. Hier had je heel mooi uitzicht over de bergen. Enige nadeel was dat het weer niet echt meezat, hadden af en toe regen en het was bewolkt waardoor het zicht wat minder was. We zijn toen met een trap naar ons volgende view point gelopen, waar we uitzicht hadden op een gigantische waterval en mooi uitgestrekt groen bosgebied.

Na een stop om te lunchen in een stadje vlakbij kwamen we aan bij de plek waar onze wandeltour kon beginnen. We kozen ervoor om het hele stuk naar beneden te lopen en weer omhoog te gaan met een treintje. Je kon ook kiezen voor de kabelbaan die over het gebied heenging, maar de trap vonden wij een beter idee..1000 treden dus goed voor de benen! In eerste instantie liepen we met de hele groep naar beneden maar waren de rest al snel kwijt. Hebben lekker de tijd genomen om alles goed te bekijken ondanks het slechte weer. Het meest indrukwekkende van de wandeltocht was wel de waterval en de vele rotskloven waar we langsliepen. Overal waar we liepen rook je de jungle lucht. Na 1.5 uur door de blue mountains te hebben gelopen kwamen we aan bij het punt waar we konden instappen. We werden hier met een treintje achterste voren 55 graden steil naar omhoog getrokken.

We kwamen als laatste aan bij de bus, iedereen zat al even op ons te wachten. Ondanks de regen hebben we toch een hele leuke dag gehad en genoten van de blue mountains.

1 Comment so far

  1. Monique, Frank & kids januari 12th, 2007 14:16

    Hey Boys,

    Leuk zeg om al jullie verhalen elke keer te lezen, het lijkt dan zo dichtbij. Het is hier alleen niet zo warm, maar jullie hebben ook regen gehad…. En wat een prachtige foto’s van de blue mountains en dan vooral de waterval.
    Nog heel veel plezier daar, maar dat zal wel lukken.

    groetje
    Frank, Monique, Mike & Ryan

Leave a reply