D & J in Australië

Onze weblog

Advanced Adventure Diver (Dennis)

Op Koh Tao wilde we gaan duiken. En ja wat zou ik zeggen… Weer een geweldige ervaring.
De tweede dag op Koh Tao ben ik gelijk maar begonnen. Omdat ik al 3 jaar niet meer gedoken had, heb ik eerst maar een review dive gemaakt. Dit is een soort van opfris duik. De dive master neemt de belangrijkste punten weer een keer met je door. Gelukkig was dit na een kort praatje en wat oefeningen onderwater zo klaar. Na de oefeningen ben ik samen mijn mijn dive master verder gaan duiken. Ik was bijna vergeten hoe mooi het was onder water, maar naar enkele minuten onder water kwam alles weer naar boven. Het koraal en de vissen. Allemaal zo mooi. Uiteindelijk heb ik de eerst dag 2 duiken gemaakt.

De 2e duikdag ben ik begonnen aan mijn advanced advanture course. Dit is een cursus waarmee je nog meer duikervaring opdoet. In deze cursus maak je 5 duiken. Een duik tot 30 meter diep, een nachtduik,  een computer duik, een navigatieduik en een duik waarme je oefend op je balans in het water.

De duik tot 30 meter diep:
Voor deze duik moest ik vroeg mijn bed uit. Om 7 uur stond ik dan ook klaar bij de duikschool. We gingen deze ochtend naar de Pinacles. 1 van de mooiste duikplek van Koh Tao. Ik had er echt super veel zin in. Natuurlijk voor het duiken, maar ook omdat er bij deze plek haaien zijn. En met een beetje geluk zou ik vandaag Whale Shaks zien. Ze waren daar namelijk al 3 dagen gespot. Helaas heb ik de whale sharks niet gezien. Verder deze plek echt te mooi om te duiken. Het zicht was super goed. Ik kon dan ook heel ver onderwater kijken. Ik heb haaien gezien, wat echt heel gaaf was. op een meter of 10 zwom de haai langs me heen. Ik wilde wel dichterbij, maar die beesten zijn zo snel. Je kan er niet even naar toe gaan. op 30 meter diep moet je voor de cursus een spel doen. Ik moest vingers tellen en dan met gebaren aangeven wat ik zag. Dit is omdat je op 30 meter diep een narcose kan krijgen. En wat denk je wat. Op 30 meter diep wist ik dus echt niet meer wat ik moest doen. Ik was alleen maar aan het lachen. Voor mijn gevoel wist ik alles en was er niks aan de hand, maar ik bleek dus wel een lichte narcose te hebben. Niks ernstigs, maar je denkt gewoon ff wat anders dan normaal. Het leek alsof ik gewoon gezellig dronken was. Ik heb dan ook samen met mijn Instructor (Matee) helemaal dubbel gelegen op 30 meter diep.

De Computer duik:
Was een mooie duik. De bedoeling hier van was dat ik weet hoe een duik computer werkt. Ik moest in de gaten houden hoe diep we waren, hoe lang we op een bepaalde diepte waren en wanneer we er weer uit moesten. Ging allemaal helemaal goed.

De nachtduik:
Super ervaring. ’s nacht is het zo anders onder water. Pikke donker, je ziet alleen wat als je de zaklamp aan hebt. Die had ik dan ook gelukkig bij me. Ik ben samen met Matee op een boot gestapt en hebben ongeveer 35 min onderwater gezeten. Hij heeft me allemaal kleine dingetjes laten zien die je overdag niet zien. Erg mooi allemaal. Achteraf bleek dat Matee op mannen viel, hij had dan ook geregeld dat hij en ik samen op een boot terecht kwamen zonder andere mensen.. haha. heb ik weer. Dit verhaal hoorde ik van een thais meisje van de duikschool. Zij wilde ook mee met de nachtduik, maar Matee had gezegt dat hij alleen met mij wilde. Gelukkig hoorde ik dit verhaal pas later, anders had ik niet op me gemak met die man gaan duiken ;)

De navigatie duik en de balans duik:
Wederom een mooie duik, heb weer geleerd hoe ik kan duiken met alleen een compas bij me. In de zelfde duik heb ik gelijk mijn laatste oefening gedaan. Die was zo klaar omdat mijn balans al aardig in orde was. Heerlijk gevoel is dat om vlak boven het koraal helemaal stil te kunnen hangen.

Na deze duik kreeg ik dan ook te horen dat ik geslaagd was. Ik ben vanaf nu officieel SSI Advanced Advanture Diver

De 4e duik dag was Jeffrey nog bezig met zijn Open Water. Ik heb die dag dan ook 2 fun dives gemaakt. De eerst was weer wat anders. De zee was wild en er was een stevige stroming in het water. Het zicht was dan ook niet verder dan 5 a 6 meter. De 2 fun duik was beter. Ik heb over de 4 dagen weer hele mooie vissen gezien. Waaronder natuurlijk de haai, de trigger fish (De valt je aan als je in zijn domein komt), de mureen, Clown fish, mooie roggen (dezelfde die steve heeft gedood), gekke vissen die in je oor prikken, en nog veel meer.. Duiken in Koh Tao was gewelig!!

1 Comment so far

  1. nico van hees december 23rd, 2006 10:55

    als vader moet ik je toch een beetje vaderlijk toe spreken niet!!!!!!!! te dicht bij al die grote dieren mijn jongen anders kom ik je weer ophalen en dan weet je het wel????? vantasties die duik verhalen er zullen er nog veel volgen veel liefs uit holland kus jully

Leave a reply