D & J in Australië

Onze weblog

Jungle Tour in Chiang Mai

We wilde op zaterdag de 9e van december een jungle tour gaan doen, we hadden dan ook alles geregeld en zouden om 8 uur worden opgehaald. Helaas is het de 9e niet gelukt.. Reden: Verslapen.. We hadden onze wekker gezet, maar of niet gehoord of uitgezet. We hebben echt geen idee. Het enige dat we wisten was dat we laat ons bed in waren gegaan en een lekker biertje hadden gedroken. Misschien was dat de reden wel..

Vandaag was het dan dus wel gelukt. Rond half 9 werden we opgehaald met een taxi busje. We zouden deze dag meerdere activiteiten gaan doen. Zoals: Kijkje nemen in een bloemen en vlinder tuin, ritje maken op de rug van een olifant, een jungle tocht maken, een waterval bekijken, wild water raften, bamboe raften en een bezoek doen aan een Akha village.

Bloemen en vlinder tuin
Dit was niet echt spectaculair. De vlinders die we daar zagen zien we nu ook in Koh Tao volop rond vladderen. En de bloementuin was meer een soort van kwekkerij. Alle bloemen op een rij.

Olifanten rit
Dit was erg leuk om te doen. Na een ritje met de taxi van 1 uur kwamen we dan aan in de jungle. Wegen waar je niet blij van wordt. Je word alle kanten op geslingerd achter in de taxi. Langs een rivier in de jungle stonden alle olifanten te wachten. We hebben zo’n 45 min op de rug van een olifant gezeten. De rit die we maakten was dan ook niet eenvoudig. Ik weet niet waarom, maar onze groep moest zo nodig via een jungle pad de berg op. Smalle paden en soms ook heel erg stijl. Maar zeker de moeite waard.

Jungle toch en de waterval
Dit moet je meegemaakt hebben. De jungle is niet te beschrijven. We hebben 1 uur gelopen naar de waterval. Bijna de gehele weg langs een stromende beek. Je ziet alleen maar bomen en planten. De paden waar we liepen waren smal en omringt met groen.

De tour guide liet ons zien hoe mensen overleven in de jungle en waar ze wonen.

Na 1 uur kwamen we aan bij de waterval. 50 meter hoog was deze. Het water komt echt met een gigantische kracht naar beneden denderen. Om daar onder te staan was dan ook 1 van de beste massages die we gehad hadden. Het was heerlijk om na een tocht van 1 uur door de warme jungle te lopen af te kunnen koelen in het koude water van de waterval.

De hond die jullie zien op de foto’s heet Red. Red leeft in de jungle bij 1 van de mensen daar. Het was zo grappig, die hond liep echt de gehele tocht met ons mee. Soms liep ie in de weg, maar meestal keek hij van een afstandje mee wat wij deden.

Voor de gene die het ooit hebben willen doen, kunnen wij alleen maar zeggen dat je dit meegemaakt moet hebben. Voor ons was dit zeker niet de laatste keer.

Wild water raften en Bamboe raften

Het wild water raften was zeker de moeite waard.. Met 5 man in een rubberboot.. Allemaal een peddel in onze hand en gaan.. Water was op sommige plekken pest heftig.. We moesten ons zelf goed beet houden, anders lag je zo naast de boot. Schitterd om door die mooie natuur op een boot te varen..

Het bamboe raften was een leuke ervaring.. We stonden op een lang bamboe vlot, en hadden een bamboe stok in onze hand.. Met die stok konden we ons zelf vooruit duwen in het water. De route die we met het bamboe vlot aflegde was niet heel spektaulair. In het wat zat een kleine versnelling, hierdoor hoefde we ons niet kapot te werken.

Akha Village
Na het bamboe raften zijn we met de taxi naar een Akha Village geweest. We hebben hier wat rond gekeken. Was mooi om te zien hoe die mensen leven.

Deze dag was zeker de moeite waard. Een lange dag, maar 1 die we niet snel zullen vergeten. De rit naar huis hebben we dan ook heerlijk geslapen achter in de taxi.

1 Comment so far

  1. Tess december 17th, 2006 18:04

    Hii sgat!!

    Ik ga met je mee!
    Ik zit nu in Cairo en ga overmorgen door naar Luxor.
    We hebben het hier onwijs naar onze zin.
    De stad is goor en gaotitsch maar het heeft toch iets machisch…

    Vandaag hebben we een tour gedaan.
    We zijn naar de piramides en de Spinxen geweest.
    Zo inmens!

    En ik heb kameel gereden, eht vet grappig, maar daar weet jij vast alles van met jouw grote ervaring met de Thaise olifanten…

    maar mijn internettijd loopt nu af…
    kuss voor daar en groetjes uit Egypte,

    Nichtje

Leave a reply