D & J in Australië

Onze weblog

En daar stond Ton!

Na een lange reis van 10 uur zijn aangekomen in Mae Sot. Gelukkig hebben we allebei wat kunnen slapen in de de bus. Anders zouden we het wel heel zwaar gaan krijgen bij Ton.

Ton stond ons netjes op te wachten, was wel heel leuk om Ton tegen te komen in een vreemd land. Na wat onderhandelingen heeft Ton een Tuk Tuk kunnen regelen voor ons. 100 Baht (2 euro) koste de tuk tuk deze keer. Geen geld voor zo’n ritje. Al kan het voor de lokale bevolking zeker voor de helft.

Ton zijn huis was echt heel anders dan dat ik (Dennis) had verwacht, maar viel zeker niet tegen. Woonkamer en keuken in de tuin, ja dat was wel vreemd voor ons, maar ja we konden er niet om klagen. Ons bed was ook zeker niet wat we gewend zijn in Holland. 2 dunne matrasjes met een muskieten net erover heen. Maar verder wel goed geslapen hoor. In de tuin groeide de bananen in de bomen en er waren heel veel bijen. Welkom in Thailand haha. Die bijen waren gelukkig de volgende dag alweer vertokken.

Nadat we een burmees ontbijt gehad hadden, zijn we met Ton op de fiets gestapt. Ton had het plan om naar een Hot Spring te fietsen. Een hot spring een natuurlijk bron van heel warm water. Wij hadden nog niet een idee wat ons te wacht stond, maar het leek ons wel een heel leuk idee. Het zou ongeveel 15 km fietsen zijn om daar te komen.

De route daarheen was iets veranderd, omdat we liever niet over de grote weg wilde fietsen, maar gewoon door de natuur. Dat was dan ook een hele ervaring. Landschappen, die we nooit eerder hadden gezien. Erg indrukwekkend. Geregel matig zijn we wel even gestopt met fietsen om wat water te drinken. In de schaduw namen we dan even rust om bij te komen. Het is namelijk niet zo vlak als in Holland. Onder weg ook nog wat gegeten bij een thais eettentje. Heel primitief onder een rieten dakje hebben we genoten van ons rijst met kip. Verder viel het ons echt heel erg op dat de mensen daar in de kleinere dorpen niet veel westerse mensen gewend zijn. Zwaaien, lachen en gedag zeggen was wat ze deden als wij langs fietsen. De mensen hier noemen ons Felang. Dat zoiets betekend als buiterlander. Wij voelden ons heel wat als er weer een gezin voor de deur ging staan als wij eraan kwamen. haha

Na ongeveer 35 km waren we dan eindelijk bij de Hot spring. Het was heel anders dan dat wij ons hadden voorgesteld, maar was wel weer een ervaring. Je kan het zien als een lekker warm bubbelbad, maar dan zonder bubbels.. Het water kon gelukkig gekoeld worden met koud water, anders zou het echt te heet zijn. Alle drie in een apart bad, waar we ongeveer een half uur lekker hebben gereleaxed. Daarna heeft Ton ons getrakteerd op een heerlijke thaise massage. Ja het leek wel een beauty farm waar Ton ons naar toe heeft gebracht.

De terug weg was gelukkig een stuk korter, maar zeker niet minder mooi. Toch hebben we over de hele dag rond de 60 km gefietst.

De avond hebben we doorgebracht in Mae Sot. Er was een groot fesitval aan de gang ter ere van Kings Day. OP het fesitval was live muziek te horen. Ook was een thaibox gala aan de gang. Heel gezellig. Daarna even met Ton de kroeg in gedoken waar we een lekker bietje hebben gedronken.

3 Comments so far

  1. linnnie december 10th, 2006 20:08

    lieverddsss!!

    Klinkt weer super gaaf allemaal!! Hot spring lijkt me echt een super ervaring, ik ga hier maar in me badje liggen, en doe net of ‘t een Hot spring is he ;-)

    Enjoy!! dikke kus linnie

  2. Ilse december 11th, 2006 09:38

    Ohhh, je kan ook niet anders dan jaloers worden als je jullie verhalen leest… Behalve op de masseuse dan!! Geniet ervan (doen jullie duidelijk!), liefs Ilse

  3. Michael The Basterd december 11th, 2006 10:42

    He Jef & Dennis

    Gaat wel goed daar zie ik
    Enne is het bier een beetje drinken daar ??
    Hahaha

    See U

Leave a reply